Ordu yöresel halk oyunu kıyafeti diğer karadeniz kostümü nde olduğu gibi erkeklerde bossa kumaş aktek kumaş ve alpaka kumaştan yapılmakta olup ayrıca ürün içerisinde ki folklör akesuar ları benzerlik taşır.İşleme olarak koç boynuzu dediğimi sırma kullanılır.Paçadan başlayarak yukarı doğru kenarlara geçilir ve paçaları dar yapılır bunun sebebi ise çizmenin içine geçebilmesi ve potluk oluşmaması.Bayan Karadeniz kıyafeti ise diğer karadeniz kostümlerinden farklı olarak yelek üzerine yapılan işleme dir.Diğer kumaş kalitesi iç fistan için saten yada jarse kumaştandır.
Ordu Folklör erkek kıyafeti ürün içerisinde yelek sırmalı olarak kullanılır.Şalvar keza sırmalı olarak kullanılır ve bu şalvara zıvga denilir.Belinde sallama kemer deri yada vinneks ten olup başında bağladık kabalak dolaması kostüm kumaşı ile aynıdır.Kostümün iç gömleği hakim yakalı poplin gömlektir.Aksesuar olarak ise tabaka tütünlük, köstek zincirleri, ve muska deri yada metaldendir.Ayrıca ayakkabı olarak deri karadeniz çizmesi verilir.
Ordu bayan kıyafeti ise başında çift yazma kenarları güpürlü olarak verilir.Renk fistanla uyumlu olucak şekildedir fakat bir tane mutlaka beyaz renk pullu yazma bulumaktadır.İç fistan yada elbisesi ise etek uçları kol ağızları sırma geçilidir.İç fistanın üzerine sırmalı işlemeli yelek kullanılır.Belinde kaytan ve kaytana bağlı peştemal yada keşan kullanılmaktadır. Ayaklarına muz çorap ayakkabı olarak ise tokalı ayakkabı da kulllanılır tabi isteye göre kara lastik ayakkabısı verilebilir.
Kostüm kiralık ve satılık olarak verilebilir.Ayrıca çocuk için kıyafet hazırda elimizde bulunmaktadır. 23 nisan çocuk gösterilerinde karadeniz kostümü çok fazla sayıda kullanılmaktadır.Bu sebeple kıyafetimizin seri imalatı bu kostümün fiyatını ucuz daha düşük olmasını sağlamaktadır.